JAN GEIJTENBEEK - IN BETWEEN

Artiest info
 
facebook
Label : Challenge Rec.
Distr. : New Art Int.

Pianist/componist Jan Geijtenbeek (Ermelo, 1988) maakte zijn master studie af in 2015 bij zijn leraar Jeroen van Vliet, dit is inmiddels zijn vijfde album onder eigen naam. Hij werkte o.a. met saxofonist Rolf Delfos, zangeres Esther van Hees en gitarist Anton Goudsmit. De aanleiding tot dit album begint in 2019 als hij samen met zijn vrouw naar de wijk Cambridge in Boston verhuist, zij doet onderzoek aan de Harvard University en hij reist tussen Nederland en Amerika, componeren, les geven en genieten van het leven in Cambridge dat ook diverse keren terugkomt in de titels op “In Between”. Zijn medemuzikanten zijn Thomas Pol op contrabas en Niek de Bruijn op drums.

De muziek op dit album straalt een en al romantiek en geluk uit, wat dat betreft prima muziek in deze duistere tijden, zowel meteorologisch als politiek. Titels als “141 Oxford Street”, “Sunny day in Cambridge”, “Longfellow Bridge” (brug over de rivier Charles) en “Red Line”(de metrolijn in Boston) verwijzen allemaal naar zijn verblijf in Boston.

Het album opent met “Happy song No.2”, zoals de titel al voorspelt een heerlijk muziekstuk met warme klanken. In “In between”, het titelnummer is er een belangrijke rol voor Thomas Pol die mede het tempo aangeeft. “We belong” met wederom fraai spel van Thomas. straalt een serene rust uit, het tempo gaat omhoog in “141 Oxford Street” dat ook een leuke twist heeft in de melodie, je zou er zo een dansje bij kunnen maken. Ook “A sunny day in Cambridge” getuigt van een en al vrolijkheid. ”Dayton, Ohio” daarentegen is een en al rust, een sereen nummer waarvan er wel (te) veel op dit album staan, wat meer afwisseling had het album duidelijk interessanter gemaakt. “Red Line” bijvoorbeeld daar zit tempo in en opzwepend drumspel, een prima muzikale weergave van de metrolijn. Het album eindigt met “Goodbye Oxford Street” Jan is weer terug in Ermelo.

Jan van Leersum.